Biersommelier is de droombaan voor elke man

Als je denkt aan een droombaan, dan zit mijn beroep er niet ver naast (sorry). Ik ben elke dag bezig met bier, wat ik echt oprecht het mooiste product ter wereld vind.

In haar veelzijdigheid raak ik ook nooit uitgekeken op mijn grote liefde, omdat ik elke keer nieuwe ervaringen kan opdoen. Ondanks mijn wisselende contacten zeurt mijn grote liefde nooit. Welke drank zorgt altijd voor een gezellig samenkomen, verbroedert, maakt dat het saaiste feestje leuk wordt en kan in ruime hoeveelheden genoten worden, zonder al te veel schadelijke effecten te ondervinden? Bier zorgt altijd voor gezelligheid, leuke herinneringen (als je niet teveel drinkt) en staat voor genieten en plezier.

In ‘Beer Talks’ wil ik je meenemen in de wereld van bier. Ik ga schrijven over hoe dit mooie product gemaakt wordt, welke bierstijlen er zijn, hoe je zelf bier kan brouwen en ik geef tips en advies hoe je het beste kan genieten. We gaan mooie plekken bezoeken, zoals de oktoberfeesten, tapwedstrijden, horecabeurzen en andere gelegenheden om bier te drinken. Daarnaast ga ik in komende artikelen tips geven over welke bierstijl je echt eens moet combineren met een lekkere spijzen of gerechten. Mijn streven is om je met deze combinaties te overtuigen dat bier en spijs voor elkaar geboren zijn en dat je niet te moeilijk moet denken!Biersommelier

Ivo Thijssen & Bierproeven.nu

Na mijn diploma’s aan de hotelscholen Wageningen en Den Haag te hebben behaald, ben ik in 2008 gaan werken bij Café Samson in Nijmegen. Bij dit bekende biercafé ben ik mezelf voor het eerst gaan verdiepen in het wonderlijke product bier.

Ik merkte dat een goede productbehandeling, kennis en het vertellen van anekdotes gecombineerd met gastvrijheid, aandacht voor de gast en slap gelul op z’n tijd, mij een betere kastelein maakte. Met die gedachten heb ik in 2011 Thijssen Hospitality opgericht, om naast mijn werk in het café trainingen te geven in gastvrijheid, actieve verkoop en taptrainingen. In 2012 kwam daar Bierproeven.nu bij om de particuliere markt te bedienen met proeverijen, taptrainingen, bier-spijs-proeverijen op locatie bij mensen thuis, op het werk of op het terras.

Sindsdien heb ik mijn bierkennis en didactische kennis nog een extra boost gegeven door in begin 2016 internationaal biersommelier te worden en mijn docentbevoegdheid te halen. Deze mengeling van didactiek, bierkennis en entertainment gebruik ik om samen met het Bierproeven.nu-team allerlei bieractiviteiten en trainingen te verzorgen voor de zakelijke en particuliere markt. De kernwaarden van Bierproeven.nu zijn passie, kennis, beleving, humor, gastvrijheid, entertainment en bierbewustzijn..

Bier-spijs-combinatie

Omdat de zomer nog aan het nabranden is wil ik jullie kennis laten maken met de zomerse bierstijl witbier. Het is niet toevallig dat deze stijl perfect is voor de zomer. Witbier is licht en fris van smaak, heeft rond de 5% alcohol en is goed doordrinkbaar. Er zijn veel brouwerijen die witbier maken en het is een kwestie van persoonlijke smaak welke je het lekkerst vindt. Het wordt geserveerd in een dik glas dat de temperatuur van het bier laag houdt (mits goed gespoeld van tevoren in een koude spoelbak) en het combineert perfect met zomerse gerechten. Bij een witbier passen verschillende gerechten en spijzen, die net als het bier een niet al te uitgesproken lichte en frisse smaak hebben zoals:

  • Zomerse salades met fruit, vis, kip en kalkoen en een lichte dressing op basis van olie, azijn, kruiden en ook fruit.
  • Witte vis met een lichte bereidingswijze als “en papillotte” (in een zilverfolie met groenten en kruiden).
  • Mosselen gekookt in witbier met verse groenten.
  • Garnalen cocktail met een lichte cocktailsaus.
  • Verse aardbeien, lekker naturel of verwerkt in een dessert als een mousse of een pannacotta

Als je deze bier-spijs-combinatie in de zon geniet, denk dan even aan mij! Geniet van de zon en ik sta tot je beschikking op ivo@bierproeven.nu voor alle vragen, tips, advies, commentaar, fanmail of informatie.

Proost!

Ivo

« Terug naar overzicht
Ondertussen al dorst gekregen?
Kom een bier proeven!